Vliegvisgroep The Leader

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Vliegbinden Bindavonden
Bindavonden

Slimme vliegjes

E-mailadres Afdrukken PDF

Henk Huisink, onze gastbinder van 13 februari, was een groot succes. De leden van The Leader waren in grote getalen aanwezig om de kunt van Henk af te kijken.

Henk begon de avond met een demonstratie van een drie tal vliegen: De Quill Pootjes, De Paraloop en de nylon lus parachute.

image081     image083

Het leuke aan de bindstijl van Henk is dat hij laat zien hoe je op een eenvoudige manier mooie vliegen kunt binden. Ook laat hij zien hoe je met materialen kunt variëren. Dezelfde vlieg kan je binden met een lijfje gemaakt van een pauwenquill, de stam van een hackelveer of dubbing. Een thorax wordt de ene keer gemaakt van dubbing, de andere keer van een fiber uit een pauwenveer. Wat dit laat zien is: bind de stijl van vliegen die je wilt met de materialen die je hebt. Wees niet bang om af te wijken van de voorgeschreven materialen van een patroon.

image085

Het hoogtepunt van de avond was wel de nylonlus parachute. Henk liet zien hoe je op eenvoudige wijze een parachutevlieg kunt maken door de hackle om een nylon lus te draaien. Bij de laatste slag gaat de hackleveer door de lus. En als extrazekering wordt een felgekleurd stukje antron in de lus gestopt en aantrekken maar. Zo eindig je met een eenvoudig te binden en goed zichtbare parachute vlieg. Was je er niet bij en wil je zelf aan de slag met de patronen van Henk, of wil je nog een keer terugkijken hoe ook al weer ging? Hieronder drie filmpjes van de drie patronen die Henk voor de club avond gebonden heeft. Uiteraard met dank aan Henk voor het maken en delen van deze filmpjes met de club.


LINKS naar de drie filmpjes op het YouTube kanaal van The Leader

Nylon lus parachute: https://www.youtube.com/watch?v=Nicdi2Fybdo&t=5s
Paraloop: https://www.youtube.com/watch?v=gnGBGkffCbQ
Quill Pootjes: https://youtu.be/xLCYrdyhGmI

Laatst aangepast op vrijdag 30 augustus 2019 22:25
 

Bindavonden 2016-2017

E-mailadres Afdrukken PDF

De bindavonden worden om 20:00 gehouden.

Lokatie nog onbekend.


U kunt aanschuiven bij twee tafels:

Thema tafel Binden en vismethoden voor speciale visserij Zelf materiaal en haken meenemen
Vrijbinden Vrij binden en socializen Zelf materiaal en haken meenemen
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 13 September 2017 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 12 Oktober 2017
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 8 November 2017 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 13 December 2017 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 10 Januari 2018 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 14 Februari 2018 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 14 Maart 2018 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 11 April 2018 Bindavond
Datum Onderwerp Instructie Materiaal
Woensdag 9 mei 2018 Bindavond
Laatst aangepast op zondag 27 augustus 2017 11:05
 

Op de Bindavond

E-mailadres Afdrukken PDF

Dat er altijd wat te binden is op een bindavond is wel bekend, maar dat het daar ook reuze gezellig is kan best wel eens benadrukt worden. Wij verblijven dit najaar een jaar op onze nieuwe bindlokatie bij de Petanque vereniging Nieuwegein aan de Galecopperzoom 1 te Nieuwegein. De leden die vrijwel altijd aanwezig zijn op de bindavonden vinden allen zonder uitzondering dat wij er v.w.b. de locatie er behoorlijk op vooruit gegaan zijn. Zeker het samenzijn met de leden van de petanque vereniging is reuze gezellig en na een jaar kunnen we zeggen dat we ons plekje gevonden hebben en de kontakten met de leden van de petanque vereniging reuze goed zijn. Misschien is dit voor leden die er nog niet toe konden komen om te gaan binden in de nieuwe locatie een extra stimulans om de bindkoffer eens te pakken en de neus cq de vice eens buiten de deur te steken.

Hierna wat foto's van de bindavond van 2 november.

Leader december_2011_bindavond_1a

De beginnerstafel

Leader december_2011_bindavond_2a

Leader december_2011_bindavond_3a

Leader december_2011_bindavond_4a

Leader december_2011_bindavond_5a

 Leader december_2011_bindavond_6a

De gevorderden bij het binden van snoekstreamers.

Laatst aangepast op zondag 18 maart 2012 00:57
 

Een impressie van een bindavond

E-mailadres Afdrukken PDF

De bindavonden in onze nieuwe bindlocatie bij de Petanque Vereniging Nieuwegein aan de Galacopperzoom 1 te Nieuwegein worden prima bezocht. Alle leden die er al geweest zijn, niet een uitgezonderd, vinden de nieuwe locatie een vooruitgang ten opzichte van de vorige Klein Galgenwaard.
Niet alleen het onderkomen om te binden is moderner en gezelliger, maar ook de gehele sfeer er omheen is zeer de moeite waard om naar de bindavonden te gaan. In de locatie is zoals inmiddels wel bekend de Jeu de Boules vereniging gehuisvest. Ook wordt de locatie gebruikt door meerdere verenigingen zoals de klaverjasvereniging uit de wijk Galecop.
Door middel van een handig schuifwandensysteem kunnen alle ruimten vergroot of verkleind en afzonderlijk afgeschot worden waardoor er op een avond meerdere verenigingen zonder dat die elkaar in de weg zitten gebruik kunnen maken van het gebouw.

 

leader maart_2011_1
De beginnerstafel

 

Op de eerste bindavond in de nieuwe locatie hebben we getracht in een voor ons afgeschotte ruimte de bindavond te realiseren. Met ons optimisme dachten wij bij de eerste kennismaking in de locatie en de eerste keuze in de beschikbare ruimte die er voorhanden was, dat wij in het eerste lokaal wel genoeg ruimte zouden hebben, maar na de eerste bindavond bleek al gauw dat we toch wat meer ruimte nodig hadden, het was toch iets te krap. Dit kwam, omdat wij altijd een aantal tafels aan elkaar moeten schuiven voor het creëren van de "hoeken" voor de beginners, de gevorderden en de speciale vliegen die op het programma staan, wat toch altijd meer ruimte vergt. Ook i.v.m. het geluid van de onderlinge groepen, was er meer ruimte nodig, het was te rumoerig zo bleek na de eerste bindavond.

 

leader maart_2011_2
John knipt zijn vlieg in de juiste vormleader maart_2011_3
Tim met zijn specialiteit, de Zeeforelvlieg


Het uitbreiden van de ruimte voor The Leader was geen probleem, want in overleg met de beheerder van de locatie werd er een aantal meters meer voor ons gereserveerd waardoor er meer ruimte werd gerealiseerd.

Op de bindavonden als wij aanwezig zijn, zijn er ook altijd de leden van de genoemde vereniging aanwezig wat het drinken van een kopje koffie of een glaasje fris aan de bar een zeer gezellige bedoeling geeft. Aan de grote in de gemeenschappelijke ruimte staande bar waar alle aanwezigen in het gebouw terecht kunnen, zijn niet alleen voor de bierliefhebbers verschillende soorten buitenlandse biertjes te koop, ook een broodje met een warme bal of zelf een patatje met mayonaise is er verkrijgbaar.

 

leader maart_2011_4
Terwijl Wilbert al pratend achterover leunt, zijn Peter en Carlo vol concentratie

Het geheel in samenzijn met de leden van de andere club, maakt het reuze gezellig. Voor diegenen die nog niet op de nieuwe bindlocatie geweest zijn, schroom niet er is zelfs volop parkeergelegenheid.

leader maart_2011_5
Steef is vol aandacht bezig met een paraloopvlieg

 

Laatst aangepast op woensdag 21 september 2011 21:06
 


Laatste reacties

Inlog formulier


Kalender

Juli 2024
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Agenda

Geen evenementen
Banner